Pogosta vprašanja

Več kot polovica kužkov v zadnjih desetletjih zboleva za rakom, je predebelih ali zboli za sladkorno boleznijo. »Hrana naj bo zdravilo in zdravilo naj bo hrana« je dejal že Hipokrat. Večina procesirane ali surove hrane sicer zadovoljuje vsebnostim vitaminov in mineralov, vendar je razlika ogromna med obrokom, ki je pripravljen iz svežih sestavin, kupljenih najkrajši čas pred samim kuhanjem in briketi različnih oblik, ki so prepotovali tisoče kilometrov in bili izpostavljeni najrazličnejšim razmeram (vročini, mrazu …) kar vpliva na kakovost končnega obroka.

To je angleški izraz, ki se je udomačil v prehrani za živali za tiste sestavine, ki so primerne za prehrano ljudi. Vse več tujih butičnih proizvajalcev ponuja hrano najvišje kakovosti, ker so ljudje vse bolj ozaveščeni in se zavedajo, da »si to kar ješ«. Nič drugače ni pri kužkih, ki nam pomenijo vse na svetu. Tako vse več ljudi v tujini na pasje jedilnike umešča sveže kuhano hrano, iz sestavin za prehrano ljudi.

Vse številčnejši so znanstveni dokazi o koristi prehranjevanja s svežo hrano in o nevarnosti številnih komercialnih proizvodnih postopkov hrane za hišne živali. Pobrskajte med raziskavami neodvisnih centrov.
Ne glede na to, ali je vaša pasja sreča izbirčen jedec, ker se spopada z določeno zdravstveno težavo, ali popolnoma zdrav kuža, pripravljen pojesti skoraj vse, bo vesel okusnega kuhanega obroka. Vi pa boste zelo hitro opazili pozitivne učinke hranjenja s svežimi obroki.

Moramo pa vas na nekaj opozoriti. Obroki so tako pasje dobri in tako zelo dišijo, da obstaja nevarnost, da jih pojeste, preden jih bo uspel pojesti vaš kuža.

Naši popolni in uravnoteženi obroki za pse niso nikakršna modna muha in ne delamo nič, kar ni bilo v preteklosti praksa. V Juja Holistic Dog smo naredili sveže kuhano hrano, priročno za uporabo. S tem smo razbremenili skrbnike, da jim ni treba kuhati in pakirati. Poskrbeli smi tudi, da bo pasji otrok z obrokom zaužil vse potrebno za svoje dolgo, veselo pasje življenje.

Naši obroki so pripravljeni po najvišjih standardih (sledimo HACCAP standardu) in uporabljamo sveže sestavine, ki bi jih lahko zaužili tudi ljudje. Kuhamo in pakiramo v Sloveniji in vse začinimo z odgovornostjo in ljubeznijo, ker nam kužki pomenijo vse na svetu. Razmerja sestavin so takšna, da je vsak obrok popoln in uravnotežen. Priporočamo, da izdelate osebni prehranski načrt (link na prehranski načrt). Tako boste natančno izvedeli, koliko gramov holistične kuhane Juja Holistic Dog hrane potrebuje vaša pasja sreča.

Ker pripravljamo obroke na osnovi naročil, je hrana resnično sveža. Ne kuhamo ničesar na zalogo. Hrana ne vsebuje konzervansov, zaradi katerih lahko določene vrste hrane za pse mesece ali leta stojijo na policah trgovin.
Juja Holistic Dog je enostavna izbira, ki prinaša dolgoživost kosmatincem, vam pa olajša nakupovanje sestavin, kuhanje in računanje. S pomočjo osebnega prehranskega načrta (link) so obroki zasnovani tako, da zadovoljujejo dnevne potrebe vaše pasje sreče.

Recepturi GURMAN in SPECIALIST sta monoproteinski. To pomeni, da je vsaka receptura sestavljena iz samo ene vrste mesa, GURMAN iz govejega mesa in SPECIALIST iz svinjskega mesa. Vse sestavine so najvišje kakovosti in bi jih lahko našli na krožnikih pasjih skrbnikov. Iz sestavin najvišje kakovosti že več kot 11 let pripravljamo obroke za našo Jujo, ki je postala inspiracija za pripravo holistično kuhane hrane za pse.

NE VSEBUJE soje, živalske in kostne moke.
NE VSEBUJE umetnih konzervansov, arom, barvil in ojačevalcev okusa.
NE VSEBUJE dodanih soli in sladkorjev.
Proizvedeno brez poskusov na živalih!
Juja Holistic Dog lahko brez slabe vesti poskusijo tudi skrbniki.

Naša strokovna ekipa je skrbno pripravila recepturi (GURMAN in SPECIALIST) na način, da so obroki 100 % popolni in uravnoteženi ter v skladu z vsemi znanstvenimi raziskavami o dnevnih potrebah kužkov. Tako kot vsak človek je tudi vsak kuža individualno bitje, zato je treba spremljati njegove potrebe in počutje ter prilagoditi prehranjevalne navade.
S pomočjo našega osebnega prehranskega načrta (dodaj link) upoštevamo večino navad in potreb ter vam, na osnovi tega, predlagamo priporočene dnevne obroke.

Hrano, ki je ne porabite do izteka roka uporabe kot svežo, lahko zamrznete, da ji podaljšate rok trajanja. Zamrznjena hrana je uporabna vsaj 6 mesecev. Zamrznjeno hrano odmrznite postopoma in jo pri sobni temperaturi, v roku 24 ur, ponudite svoji pasji sreči.

Naša hrana je resnično sveža in ker ne uporabljamo nobenih konzervansov, je nujno, da z njo ravnate kot s pravo hrano (Juja Holistic Dog je prava hrana!). Hrano hranite na priporočeni temperaturi v hladilniku ali zamrzovalniku.

NE. Naša hrana je že kuhana in pripravljena za postrežbo! Priporočamo, da obroke servirate pri sobni temperaturi (ne prehladno, še posebej pozimi).
Vsekakor obroke postrezite kužku na način, kot je njemu najljuše. Nekateri kužki imajo raje, da jim dodate malo tople vode, ker imajo raje bolj jušne obroke (to izkoristite, če vaš kosmatinec premalo pije). Hrano lahko tudi malo pogrejete in servirate mlačno (nikakor ne prevročo). Po potrebi lahko dodate kakšno žlico hladno stiskanih olj, če kuža uživa v njihovem okusu. Sicer je obroku pred pakiranjem že dodano sončnično olje.

Seveda lahko. Še posebej, če imate dovolj časa in znanja ter vas kuhanje veseli. A bodite previdni, da bodo obroki resnično vsebovali vse potrebno za dolgoživost vašega pasjega otroka. Naša dolžnost je, da vas opozorimo, da so različne raziskave pokazale, da številni recepti (skoraj 95 %), ki jih najdete na spletu, ne vsebujejejo ključnih hranil za pse. Če recepture niso uravnotežene, lahko po določenem času pride do resnih zapletov zaradi pomanjkanja hranil (velikokrat tudi zaradi prevelike količine hranjenja). Za tiste, ki jih zanima domača kuhinja, bomo v prihodnje pripravili tudi delavnice. A več o tem v prihodnjih mesecih. Prijavite se na naše novičke in bodite obveščeni.

Vsekakor naredite vse kar mislite, da je najboljše za vašega kužka. Vsekakor pa vašemu veterinarju prinesite hrano ali vsaj pokažite deklaracijo Juja Holistic Dog. Tako bo veterinar videl, da so obroki popolni in uravnoteženi ter vsebujejo vse kar je potrebno za pasjo dolgoživost.
Pri pripravi receptur sodelujemo s certificiranimi pasjimi nutricionisti in vključujemo veterinarsko znanje. Veterinarji imajo različne poglede glede prehrambenih trendov, a se večina strinja, da je sveža, prehransko uravnotežena hrana, odlična za pse.

Vsak kuža je individuum in prav to je naše vodilo. Za vas smo izdelali osebni prehranski načrt. Cena je odvisna od dnevnih potreb vašega kužka, njegovih aktivnosti, teže in starosti.
Ker hrana potuje direktno od proizvodnje do vaših vrat, boste z nakupom Juja Holistic Dog investirali v visokokakovostne sestavine in ne v marže trgovcev.
Za natačno ceno, prosimo izpolnite osebni prehranski načrt, ki bo zelo zelo kmalu na spletni strani.

Prosim izpolnite osebni prehranski načrt in preverite možnosti.

Prednosti je kar precej. Navajamo samo nekatere:

  • Kot bi kuhali sami, saj je hrana preverjena. Juja Holistic Dog je resnično hrana.
  • Nutricionistično preverjen, uravnotežen in popoln obrok, zato se lahko mirni in brez skrbi, ker kuža res vse dobi.
  • Brez slabe vesti, saj pri pripravi uporabljamo sestavine z znanim poreklom.
  • Prihranek časa s pripravo kuhanih obrokov, saj to za vas naredimo mi.
  • Začinjeno z ljubeznijo in odgovornostjo.

Tesno sodelujemo z veterinarji, da ugotovimo optimalne načrte obrokov za različne kombinacije posamezne pasme, starosti kužka, stopnje njegove aktivnosti in idealne teže. Tako vam lahko zastavimo prava vprašanja in ustvarimo načrt, ki je resnično prilagojen značilnostim in potrebam vašega psa.

Omogočiti pasjim staršem čim več brezskrbnih in skupnih let s svojim štirinožnim članom družine.